خمس

ساخت وبلاگ
آیت الله مکارم شیرازی:‌

×  چنانچه قبل از سن بلوغ، هدیه ای به کودک داده شود و سال بر آن بگذرد، بنابراحتیاط واجب، زمانی که به سن بلوغ رسید، باید خمس آن را بپردازد.

×  در فرض سوال مال صاحب حساب است.

v  آیت الله وحید خراسانی:

اگر از در آمد بین سال به فرزند هدیه کند واز طرف او قبول کند واز طرف اوبگیرد ودر حسابی بگذارد ،برای فرزند است وبر پدر واجب است خمس آن را از مال خود بچه بدهد ودر این صورت جایزه هم مال بچه است واحتیاط واجب آن است که یک پنجم آن را به نیت مافی الذمه به سادات فقیر بدهد ، و بقیه از منافع آن سال می باشد که اگر در مؤونه آن سال بچه صرف نشود باید خمس آن را پدرش بپردازد .

v  آیت الله شبیری زنجانی:‌

×  اگر حساب به نام پسر است جزء اموال پسر است و باید تخمیس شود.

×  جایزه برای صاحب حساب است.

×  اگر براى بچۀ صغیر منافعى به دست آید، همچون دیگر افراد متعلّق خمس مى‌باشد و باید ولىّ وی خمس را بپردازد و اگر ندهد، بعد از آن که بچه بالغ شد باید خمس آن را بدهد.

v  آیت الله فاضل لنکرانی:

×  اگر پدر حسابی را به نام فرزند باز کرده و پولی را به عنوان هدیه به حساب فرزند واریز کند آن پول مال فرزند است. اما اگر قصدش این است که فعلا در ملک خودش باشد و بعد از بالغ شدن فرزند به فرزند هدیه کند در ملک خودش حساب می شود. ولی در هر دو صورت خمس دارد منتها در صورت اول به احتیاط واجب خمس دارد و پدر خمسش را بدهد و در صورت دوم به فتوا خمس دارد.

×  اگر پول را تملیک به پسر کرده باشد جایزه آن نیز مال فرزند است.

×  به جایزه نیز به احتیاط واجب اگر در بین سال مصرف نشود و پس انداز بماند خمس تعلق می گیرد.

تفسیرقرآن...
ما را در سایت تفسیرقرآن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2amiralmoomenin4 بازدید : 190 تاريخ : شنبه 21 بهمن 1396 ساعت: 20:55